Vissza a főoldalra

Tájékoztató a a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások egyszeri természetbeni támogatásáról.


Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az Országgyűlés 2018. júliusi ülésén döntött a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások egyszeri természetbeni támogatásáról.

 

A természetbeni támogatás a fűtőanyagra vonatkozik, nem pénzbeli és nem fedezi az egyéb, például szállítási, darabolási költséget.

 

A Kormányhatározat alapján háztartásonként egy darab igénybejelentés nyújtható be, melynek határideje 2018. október 12.

 

A megadott határidő után beérkező igényeket - az önkormányzatok számára előírt adatszolgáltatási határidőre tekintettel - nem áll módunkban befogadni!

 

A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.

 

Az igénybejelentés formanyomtatványon történik, ezen rögzíteni kell az igényelt fűtőanyag fajtáját, mely később nem módosítható. Formanyomtatvány az önkormányzati hivatalnál kérhető ügyfélfogadási időben, vagy az alábbi linken letölthető.

 

Az igénybejelentés további feltétele annak tudomásulvétele, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szúrópróbaszerű helyszíni ellenőrzést végez, amely során ellenőrzi, hogy a bejelentő háztartása korábbi téli rezsicsökkentésben részesült-e.

 

Az önkormányzat kiválasztja azon vállalkozásokat, ahol az igényelt fűtőanyagot át lehet venni. Ezt követően a jogosult ügyfél részére hivatalos igazolást állítunk ki, mellyel a kiválasztott vállalkozást kell felkeresni, ahol az adott fűtőanyag átvehető.

 

Az természetbeni támogatás átvételének határidejéről az igényfelmérés után születik kormánydöntés, a fűtőanyag átvételére ezen időpont után kerülhet sor, melyről a jogosultak írásbeli tájékoztatást kapnak.

 

Kérem az érintett lakosokat, hogy esetleges kérdéseikkel, illetve az igénybevétellel kapcsolatban szíveskedjenek felvenni a kapcsolatot Ménes Annamária ügyintézővel ügyfélfogadási időben személyesen, vagy a 20/628-8422-es telefonszámon.

                                                                                        

Kislőd Község ÖnkormányzatFelhasználónév:
Jelszó: